pilpiksi
|
|
« Odgovor #1290 poslato: 01, Фебруар 2009, 05:12:22 » |
|
Zaboravih sinoc da pozelim dobrodoslicu nasoj mladoj,gospodji Nikic! I da je pitam,jel je to konacno muz ubedio da se prikljuci portalu ili je sama donela odluku?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pilpiksi
|
|
« Odgovor #1291 poslato: 01, Фебруар 2009, 05:28:06 » |
|
pozdrav svima uz jednu zanimljivu pricu! > > > > Covek je sedeo na stanici metroa u Vasingtonu D.C. i > poceo da svira > violinu. Bilo je hladno decembarsko jutro. Svirao je > sest Bahovih > komada oko 45 minuta. Za to vreme, posto je bilo > radno jutro, > izracunato je da je bar hiljadu ljudi proslo kroz > stanicu, najveci > broj njih odlazeci na posao. > Nakon tri minuta sredovecni covek je primetio > muzicara koji svira. > Usporio je, zastao na par sekundi a onda pozurio da > stigne na vreme. > Minut kasnije, violinista je primio prvi dolar kao > napojnicu: zena mu > je bacila dolar u kutiju bez zastajanja, i nastavila > da hoda. Nakon > par minuta neko se naslonio na zid da ga slusa, ali > je onda covek > pogledao na sat i ponovo poceo da hoda. Ocito je > kasnio na posao. > Najvise paznje je pokazao trogodisnji decak. Majka ga > je pozurivala > ali je dete zastalo da cuje violinistu. Majka ga je > povukla i dete je > nastavilo da hoda neprestano se osvrcuci. Takvu > reakciju pokazalo je > jos nekoliko dece, ali svi roditelji bez izuzetka, > primorali su ih da > nastave dalje. > > Za 45 minuta sviranja, samo sest ljudi se zaustavilo > i kratko slusalo > muziku. Oko 20 je dalo novac, ali su nastavili da > hodaju normalnom > brzinom. Sakupio je 32$. Kada je prestao da svira, > nastala je tisina > ali to niko nije primetio. Niko nije zatapsao niti je > pokazao bilo > kakvu reakciju. > > Niko nije znao da je violinista bio Joshua Bell, > jedan od najboljih > muzicara sveta. On je svirao neka od > najintrigantnijih dela ikada > napisanih, na violini vrednoj 3,5 miliona dolara. Dva > dana pre > sviranja u metrou, Joshua Bell je rasprodao koncert u > Bostonskom > pozoristu gde je karta kostala 100$. > > Ovo je stvarna prica. Joshua Bell je svirao inkognito > u okviru > eksperimenta koji je organizovao list Vasington Post, > o percepciji, > ukusu i prioritetima koje ljudi imaju. Osnovno > pitanje za eksperiment > je bilo: > Na javnom mestu u neadekvatno vreme: > Da li primecujemo lepotu? > Da li zastajemo da bismo u njoj uzivali? > Da li prepoznajemo talenat u neocekivanom kontekstu? > > Jedan od mogucih zakljucaka ovog iskustva mogao bi > biti: > Ako nemamo minut da zastanemo i slusamo jednog od > najboljih muzicara > sveta koji svira najbolju ikad napisanu muziku, > koliko drugih stvari > onda tako propustamo?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
grunf
|
|
« Odgovor #1292 poslato: 02, Фебруар 2009, 10:25:33 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ko je strejt, ne budi mu drug.
Nikad ti nisam rekao koliko do suza volim tvoju tršavu glavu koja u sumrak miriše na sapun i jesenji vetar.
The following statement is true: The above statement is false.
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1293 poslato: 02, Фебруар 2009, 10:59:21 » |
|
e, srecna sam. mnogo. i bas je sve super, hihi. nego, uspavali ste se malo poslednjih dana, pisiteee, ljudi. )))
|
|
|
Sačuvana
|
štrikanjem do samospoznaje, dole heklanje koje zatupljuje!
|
|
|
Ivo Car licno
|
|
« Odgovor #1294 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:15:14 » |
|
I ja sam Ivana srecan zbog nas.
|
|
|
Sačuvana
|
Stalno insistiranje na poništavanju razlike među polovima stvara osnovu za međusobnu mržnju, koja se sada manifestuje tako što mladići i djevojke izbjegavaju jedni druge, a približavaju se, potpuno nastrano, isti polovi !!!
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1295 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:21:16 » |
|
kojih vas? :dry:
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
grunf
|
|
« Odgovor #1296 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:32:07 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ko je strejt, ne budi mu drug.
Nikad ti nisam rekao koliko do suza volim tvoju tršavu glavu koja u sumrak miriše na sapun i jesenji vetar.
The following statement is true: The above statement is false.
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1297 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:34:02 » |
|
pa, ne, razmisljam, da l\' sam sebi persira, ili ih tamo kod njega ima vise? mislim, mozda mu je milica dosla. a ako su oni srecni, srecna sam i ja zbog njih. lepo je kad se ljudi vole.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pilpiksi
|
|
« Odgovor #1298 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:42:26 » |
|
ivana0704 napisao/la:kojih vas? :dry: Ne znam koja ti je ovde namera bila ali...:laugh: svaka cast!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1299 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:48:57 » |
|
pilpiksi napisao/la:Ne znam koja ti je ovde namera bila ali...:laugh: svaka cast! nisam ja nikakve namere imala. B)
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pilpiksi
|
|
« Odgovor #1300 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:54:55 » |
|
nisam ja nikakve namere imala. Kako god...uradila si nesto bas lepo :laugh:
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1301 poslato: 02, Фебруар 2009, 11:59:45 » |
|
pilpiksi napisao/la:Kako god...uradila si nesto bas lepo nasmejala tebe? hihi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pilpiksi
|
|
« Odgovor #1302 poslato: 02, Фебруар 2009, 12:04:00 » |
|
nasmejala tebe? Jesi vala i bas ti fala :laugh:
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1303 poslato: 02, Фебруар 2009, 12:07:06 » |
|
pa, dobro. lepo je to. hihihi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivana0704
|
|
« Odgovor #1304 poslato: 02, Фебруар 2009, 12:48:42 » |
|
vidi, vidi, imamo jos jednog cara.
:silly:
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|