Vader
Full Member
Resistance is Useless..
|
|
« poslato: 06, Октобар 2009, 01:08:13 » |
|
Forumashi
Sa zadovoljstvom mogu reci da sam bio ucesnik svih dogadjaja 90-ih, koji su doveli do 5-og oktobra. Devedesete godine(posebno od 95-2000) je bio period besparice, ali i period u kome je Rudnik bio pun ko oko. Konfekcija, rudari, ostrvica, ali i ugostitelji su imali lepog posla. Zurke, provod su bile na najvisem nivou, cak smo imali 2 rock-benda. Pozoriste je zamenilo bioskop, bazen u jabucaru je radio sa zelenom vodom,vikendashi, devojke vikendasha, i ljudi su hrlili u ovo mesto. Sve do famoznog 5.oktobra
Posle promena imamo puls grada beograda dok ostalo je u dubokoj komi, pozatvarane fabrike koje stoje i trunu, tesku sistemsku korupciju( CAK I GORU OD S.Milosevica), razni kravatirani tipovi nam seru o zivotu( Ceda i ostala liberalna bagra profiterska), Kvazipatriotizam koji nam seju Kostunica, velja, Nikolic i ostale seronje je najcistija demagogija od koje se lakse prazne creva, crkva koja je svo vreme cutala preporucuje nam kralja i stil zivota manastirski, a dacic je i dalje na vlasti. Ako mislite da je Rat zavrsen, bezbednost ga je uspesno prenela na tlo nasih gradova- nije vise na celu ni kokarda ni petokraka vec jedni heroin, drugi koku. za doktora vam treba 100 evra najmanje jer je muka slusati hipokratov zavet dzabe, jel?! a sitni predsednici kad pristignu u svoje selo, gledaju prazne gradjevine koje su parama cele opstine podigli i tamo ih ljudi docekuju ko proroka Muhameda licno, a ostatak opstine se nalazi u samrtnom ropcu, bez vode, bez nade..svaka cast, druze, to nisu ni turci uspeli.. Domaci DOS-ovci su posvadjani toliko da se ne bi slozili da jedno prase lise zemaljskog zivota, a kamoli da udare na be-ge. a braca Udbasi i oznasi crvene orijentacije seksualne, slozni i ujedinjeni u proglasavanju rudnicanima senegalcima i kinezima, ako veliki tata to odobri, naravno, sa puno drukanja sopstvenih komsija. Omladina koja je otisla odavde u pecalbu 103 km dalje je(cast izuzecima) i dalje na krilima domacih poseka, ajvara i para, al standard, zive u be-ge u stanovima, krecu se od stana do stana i od be-ge vide samo zgrade u prolazu, naravno i haustore. Ovi sto ostadose zavide centrima kao sto su stragari, markovac i pune milanovacke kafice.. Cudih se i osudjivah, neku manekenku koja je izjavila da je sramota sto je srbin, a kada pogledam stvari oko mene, drzava mi ugrozava posao, cenice me u sopstvenom selu kada riknem( dzaba sto sa 30 godina vodim najpuniju poslovnu pricu), na bazen ne dolaze ljudi ko da je punjen sonom kiselinom, zivim u selu gde nema nikog ni u dan ni uvece, apatija preliva casu ovde, a to je posledica 5. oktrobra..
Nikada necu izjaviti da me je sramota da sam srbin, ali me je sramota sto jos cekam da odem odavde pa gradite vase vodovode, hale, hotele, bazene, spomenike i ostalo dok budem pred san izgovarao " laku noc Srbijo- gde god da si.."
|